imdbpati

Un 18 de març de 1890 s’inauguraven les aules del que avui en dia coneixem com Col·legi Salesià de Sant Josep o, com s’ha popularitzat, Salesians Rocafort. L’escola ha anat creixent amb el Santuari de Maria Auxiliadora i tots els grups que realitzen la seva activitat al seu voltant, l’esplai i centre juvenil La Nivaira, els grups de teatre, l’associació de mares i pares d’alumnes, les activitats extraescolars, la coral, ...

Però tot, absolutament tot, és fruit d’un SOMNI, el somni de Don Bosco. Un somni que des de Torí s’ha anat escampant arreu del món i, que a Barcelona, aterrà al nostre barri de la mà de Na Dorotea de Chopitea, una dama il•lustre i cristiana, gran benefactora de l’època.

Un somni que ha donat SENTIT a la VIDA de moltes persones, començant per aquells que van sentir la crida a ser salesians i continuant per a tots els educadors, cooperadors i col·laboradors de les obres salesianes.

Un SOMNI que, en ple segle XXI, continua donant sentit a centenars de vides de tots aquells que participen o han participat de la VIDA del col·legi.

Dedicarem aquest curs a celebrar-ho amb alegria i amb joia. Una alegria, fruit de l’evangeli, transmesa amb un SOMRIURE que ens il·lumini els rostres, ens apropi a qui ho necessita i ens faci dignes hereus del llegat de Don Bosco.