La coral “XARAGALL” , constituïda el curs 2001-2002, va sorgir fruit de la idea d'agermanar persones que estimen  la música i troben en el cant coral una bona forma d'expressar-ho.

Per què ens diem Xaragall? 

Un xaragall és “el regueró que forma l'aigua de la pluja en escórrer-se per un terreny inclinat”. La nostra Coral, amb les seves veus, vol deixar una petita i agradable “petjada” dins del cor de tots aquells que ens escolten. 

En els inicis teníem seccion infantil i juvenil, però malauradament per falta de participants van acabardesapareixent.Encara que ens agradaria molt tornar a tenir-les.

Som, doncs, una coral bastant jove i dintre de la nostre curta història hem fet sortides per participar en Trobades de Corals a Santa Maria de Palautordera, a Ascó i el mes destacable, de moment per nosaltres,  de totes les sortidesva ser al Monestir de Montserrat al maig de 2010.

Ara bé durant aquests anys hem crescut en nombre de cantaires, en experiència i, cal dir-ho, en qualitat musical que cada dia intentem millorar mes amb les aportacions de les noves veus.

Què fem?

Coral XaragallEls assaigs són la nostra principal activitat: tots els dimecres, de 20 a 22 hores, com molt bé sabeu aquells que entreneu als esports o feu teatre a aquesta hora. Comencem sempre amb un breu escalfament del cos, perquè malgrat sembla mentida, en l’acte de cantar, tot el cos hi participa: des del cervell que dóna les ordres, els ulls que miren la partitura, la respiració que ha de ser suficient per mantenir la nota el temps adient, a les cames i els peus, que han d’estar relaxats per sostenir al cantaire i evitar distorsions. 

Actualment som uns 30 cantaires, homes i dones de totes les edats, a partir dels 16 anys, que tenim el vici de “cantar plegats” i dintre d'un agradable i bon ambient en què tothom se sent a gust i integrat. El grup de cantaires està format, bàsicament per alumnes i antics alumnes, mares, pares i avis, professors i salesià, així com veïns i amics del barri de Sant Antoni i rodalies, i sota la direcció de la Mildred Franquet aprenem i ens ho passem molt bé.

Organitzem els concerts de cant Coral de la Festa Major del Barri i participem en diverses trobades de Corals: el Dia Internacional de la Música, la Trobada d'Entitats de l'Eixample, Cicle Cantate Barcelona i a tot arreu que ens vulguin escoltar. Formen part de la Federació Catalana d’Entitats Corals, i amb ells hem cantat a les Festes de la Mercè i al cicle “Divendres Corals”.

 Així que ja sabeu, si us agrada compartir la música i el cant en grup: US ESPEREM!

 

Per a més informació, consulteu el nostre bloc.

Galeria de Cançons