Aquest és el missatge que ens adreça Don Bosco avui als nens, joves i educadors de Salesians Rocafort. El vam escoltar a la visita que li vam fer a l'església de Sarrià. Un missatge que ens continua encoratjant per formar-nos per esdevenir bons cristians i honrats ciutadans, com a ell li agradava dir.

L'adaptació del text ha anat a càrrec de la Carme Vilella i en Jordi Barberan, la veu és de l'Òscar Peret, el muntatge de so d'en Roc Lluís i la realització d'en Jordi Gatell.

 

Don Bosco ens parla avui 


Hola…Carla, Jordi, Maria, Marc... Sóc Joan Bosco, conegut com a Don Bosco. T’estava esperant. No saps quant t’agraeixo que avui estiguis aquí, amb mi.
A tu que ets jove i estudies als Salesians de Rocafort, t’ofereixo el millor dels meus somriures i les meves paraules d'ànim. Tinc la sensació que tu i jo som com dos amics que es troben després de molt temps.
Des que vaig néixer a I Becchi el 16 d’agost de 1815, tots els minuts de la meva vida han estat dedicats als joves. Així ho vaig prometre i així ho vaig complir. Per això, sentir-te al meu costat m'omple d'alegria. Mirant-te a tu, Àlex, Carlota, Anna, Dani... veig créixer les llavors de Déu que vaig dipositar en el meu anar i venir pel món, quan vaig sembrar Esperança a mans plenes.
Saps? Víctor, Sara, Miquel, Mireia... Al llarg caminar pel planeta que ara estic fent i que m’ha portat aquests dies a Barcelona, que, per cert, ja havia visitat al 1886, m'estic trobant amb moltes persones a les que vaig veure en els meus somnis. Perquè... saps què? Jo vaig tenir de petit molts somnis que han marcat la meva vida. Et dono un consell: Somia en gran! Fes coses grans en la teva vida! Fins i tot jo mateix estic admirat de comprovar com els somnis i projectes han traspassat fronteres i s'han convertit en signe de vida per a joves de totes les races i cultures de la Terra. I és que els meus somnis arrelen allà on hi ha un jove amb l'esperança oberta cap a un temps millor.
Avui com ahir, segueixo pensant en tots els nois i noies del món. Mai deixaré de tenir-vos presents en la meva ment i en els meus sentiments. Uns viviu unes situacions molt difícils, altres aneu plens de preocupacions, alguns creixeu lliures ... però tots i totes necessiteu suport i educació per arribar a ser "honrats ciutadans i bons cristians", com a mi m'agradava dir.
Però no sóc aquí només per recordar el passat, sinó per construir futur; un futur que m'agradaria compartir amb tu Artur, Sergi, Irene, Marta.. . Sí, has sentit bé: "compartir amb tu”.
Ja que ets aquí, Ester, Eric, Laia, Lluna, fent-me companyia, m'agradaria fer-te una proposta.
És molt senzilla: em vols donar un cop de mà?, em pots ajudar a seguir construint un projecte de vida per als nens i els joves?

 

 

T’he de confessar un secret, per poder-me ajudar: és important que acullis i respectis als companys, que els ajudis en els estudis, que siguis conscient del poder de la solidaritat, que facis de l’estada a l’escola una experiència inoblidable, que maduris com a persona, que et dediquis temps, que facis bons amics, que tinguis esperança en un futur millor..... Cal que actuïs sempre des de la implicació i el compromís amb els altres. Pensa que no estàs sol, tens un guia que sempre estarà amb tu i que va viure sempre fent això que et demano: Jesús. Tingues-lo com a referent i sempre present i et sentiràs sempre amb força per tirar tots els projectes endavant.
Ja que ets aquí, escoltant-me, m'atreveixo a demanar la teva ajuda. Perdona que t'ho digui de manera tan directa. Però jo sempre vaig ser molt sincer amb la gent.
Si t’animes a donar-me un cop de mà… t’he de dir que no és feina senzilla. Però també m’han dit que aquest any tens un lema a l’escola molt engrescador: Junts Podem!!. I Com diu el lema si ens unim és molt més fàcil!
Gerard, Javier, Ainhoa, Alyssa... val la pena intentar-ho. Perquè quan es passa per la Vida fent el bé, et puc assegurar que un se sent molt i molt satisfet!!! Segurament perquè "l'educació és cosa del cor", i això els teus professors ho saben molt bé.
Bé, gràcies per compartir aquesta estona amb mi.
Una abraçada agraïda del teu amic:
Don Bosco.
PD: Camines vers la celebració del 125è aniversari de la teva escola. Es diu ràpid, oi? Només falten 3 anys i ens tornarem a trobar en una gran celebració!!!
També llavors celebrarem el 200 aniversari del meu naixement!!!!
Viurem amb il·lusió aquest temps d’espera i ens implicarem perquè sigui una gran festa!

Galeria Don Bosco