La tradició d’arribar a peu a Montserrat es va iniciar a l’edat mitjana on no hi havia cap altra manera d’acostar-se a aquest indret. Des de llavors, molts són els grups de persones que han realitzat la pujada a peu a Montserrat. Doncs bé, el passat divendres dia 5 d´octubre va tenir lloc la celebració de la XVII Pujada a peu Rocafort – Montserrat organitzada per la nostra escola amb el suport d´altres entitats. Enguany uns 80 participants van iniciar el camí des de Barcelona (Rocafort).

El Pare Joan donava el tret de sortida dedicant-nos unes paraules d’ànims i recordant la importància d´ajudar-nos entre nosaltres. Amb moltes ganes i il·lusió ens vàrem dirigir cap al Velòdrom d´Horta on els organitzadors ens motiven i recorden les normes bàsiques de seguretat i de convivència. És ja una tradició fer-nos una fotografia de grup en aquestes escales del Velòdrom.

I ara sí, sense més preàmbuls, iniciem la marxa a peu a través de Collserola. L´ambient era molt distès i agradable, la gent va parlant, rient… i tot això acompanyat d´unes vistes panoràmiques magnífiques de la nostra ciutat.

Vam seguir caminant per passar pel famós pi d´en Xandri fins arribar a creuar Sant Cugat i dirigir-nos cap a l´estació dels FGC a Sant Joan. Arriba la nit i és en aquest punt del camí on fem la nostra primera aturada per sopar i recuperar l´energia. Un cop agafades forces novament vam continuar el camí tot passant per Les Fonts, seguint la riera del Palau i amb l´objectiu d´arribar a Terrassa.

En aquí, la intendència ens espera novament amb entrepans, fruita… A més a més molts participants iniciem, a Terrassa, la pujada a peu a Montserrat.

Fet un petit descans continuem sumant passos al nostre comptador, ara sí més abrigats que abans, i amb destinació Vacarisses. Passat Vacarisses vàrem realitzar una nova aturada i cal agrair l´avituallament tan necessari que rebem al llarg del camí. La marxa contínua i ja comença a despertar el dia, els participants trobem els primers raigs de sol del dia que sempre ens anima i desperta. El gran grup arriba a la plaça de la Font de Monistrol on es van afegir els últims participants més. Ara si que som tots, uns 260 participants! En aquest darrer tram de la pujada gaudim especialment de la natura ja que estem molt a prop d´arribar a Montserrat, és un tram molt bonic del camí. Tot i que fa pujada l´esperit de superació, els companys/es i les ganes d´arribar ens motiven i donen les forces suficients com per seguir endavant. Amb aquests darrer esforç intens iniciem l´ascens final de Monistrol a Montserrat.

Finalment, aconseguim fer cim i arribar al nostre destí final: Montserrat. Feta la rebuda dels familiars que ens esperem, amics i també companys de viatge, passem a duu a terme l´ofrena a Don Bosco. Molts de nosaltres, penso que la gran majoria de participants, aprofitem per fer una visita al monestir i posar alguna espelma.

La pujada a peu Rocafort – Montserrat és un esdeveniment molt enriquidor: promou el fet de compartir, fomenta l’amistat, l´ajuda i el servei. Es tracta de fer junts el camí, de passar una jornada esportiva en convivència i de germanor plena emmarcada en un espai natural privilegiat que fa molt fàcil el poder gaudir dels senders que transitem.

Us esperem a tots i totes a la propera pujada, no us ho perdeu!