La setmana del 18 al 22 de març un grup d’alumnes d’eso123 hem estat desenvolupant el Projecte Interdisciplinar de Secundària.

GEOLOCALITZACIÓ
El repte que teníem plantejat era, en petits grups, crear 7 rutes de descoberta del barri de Sant Antoni. Aquestes rutes les havíem de realitzar amb els alumnes d’ep5 i ep6. Fent servir l’eina de goolge My Maps hem geolocalitzat els punts que hem considerat d’interès, hem muntat l’itinerari, i a cada fita hem creat una activitat que ha permès conèixer, jugant, el barri.

Els alumnes de Secundària hem quedat molt contents de la feina realitzada i els alumnes de Primària s’ho han passat molt bé i han descobert moltes coses noves del barri de Sant Antoni.

ESCAPE ROOM
Are you good at solving puzzles? Do you like challenging and being challenged? Do you like mysterious stories? Have you ever been on a room escape?
If yes is the answer for three of these questions, this is your place.

 

 

 

CURTMETRATGES
Durant la setmana de projectes interdisciplinaris, hem tingut l’oportunitat de participar en la creació del nostre primer curtmetratge i d’acostar-nos així a les tècniques de trucatge utilitzades ens els inicis del Cinema. Concretament amb les tècniques de Georges Mèlies. L’ambient de classe ha estat molt bo i ha estatuna experiència molt positiva en tots els sentits. Els millors curts han estat seleccionats per a participar al concurs PARTICIPA MÈLIES patrocinat per l’Obra Social de la Caixa.

 

ENTORN SENSE FUM
Aquest projecte té com a objectiu sensibilitzar sobre els perjudicis del FAT (Fum ambiental del tabac). Per fer-ho vam informar-nos sobre aquest problema en una visita a l’Institut Català d’Oncologia on un investigador sobre el tema ens va fer una xerrada molt interessant i vam veure com és una visita a la unitat de prevenció del tabaquisme. A més a més volíem tenir informació sobre el fum en l’espai públic de l’entrada de l’escola (xamfrà Rocafort, porta d’infantil i entrada de salesianes) i per això vam recollir informació sobre burilles al terra, i fumadors esperant o passant pel davant. Vam passar per les classes fent enquestes sobre el fum a casa i al cotxe familiar. També vam analitzar la presència de fumadors als cotxes a l’entorn proper a l’escola. Totes les dades recollides van ser analitzades i plasmades en taules i gràfics informatius. Tota aquesta feina va anar acompanyada de l’elaboració d’un pòster amb missatges contra el FAT i la realització d’un vídeo a mode d’anunci contra el FAT.

BOSCO TV

Els alumnes del projecte Bosco TV van poder conèixer com es treballa a TV3 i al 3/24 de la mà de Rafel Bagot, periodista de la Corporació i germà de la nostra companya Núria.

 

 

TEATRE SOCIAL
El projecte de teatre social, es un projecte molt unit amb la residencia F. Layret d’aquí del barri. Els/les alumnes visiten i tenen un contacte directe amb la gent que allí hi viu i després d’unes hores de coneixença, realitzen unes petites obres teatrals o esquetx, documentades prèviament per tal d’amenitzar i fer passar una bona estona als residents.  Es un projecte molt EMOTIU!