Coral Xaragall: 20 anys d’història.

A finals del curs 2000-2001 i a partir d’un prec a la revista que publicava l’Associació de Pares de l’escola, va néixer la Coral Xaragall. 

Després de fer una certa propaganda a l’escola, van sorgir dues corals: una de nens i una d’adults, formada per famílies, educadors i exalumnes, però també per veïnes i veïns del barri.

La Coral Infantil no va reeixir, i després de 4 anys va desaparèixer. La que sí que es va mantenir va ser la Coral d’Adults. El 8 d’octubre de 2001 es va realitzar el primer assaig i el 22 de desembre, el primer concert de Nadal al teatre de l’escola.

Entre 2005 i 2013, la coral continua endavant: el 2012, per celebrar el Xè aniversari, es va participar en les festes de la Mercè i el 2013 es va cantar en un escenari especial, la cripta de la Sagrada Família. No es pot deixar d’esmentar que des de 2007 la Coral Xaragall organitza per la Festa Major de Sant Antoni diversos concerts corals. 

Des del 2013 destaquem un dels concerts més destacables que s’ha fet: el del temple del Sagrat Cor del Tibidabo, el 2015, en el marc del bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco. Però també hem cantat en llocs diversos: des d’Arenys a Andorra, passant per Osca i d’altres llocs de la geografia catalana. L’any 2016 la Coral Xaragall va crear un concurs de composició de Cant Coral, dins de la Festa Major del barri.

Somniem després d’aquests 20 anys, encara amb poder posar en marxa de nou la coral infantil. Us hi animeu?

Félix Garcia