Projecte la Marató de TV3

Futurs 2.0 és una assignatura optativa de tercer d’ESO, que té com a objectiu principal ajudar els altres, ser més solidaris i empatitzar amb els més necessitats sense rebre res a canvi. El repte d’aquest primer trimestre ha estat el de donar suport a la campanya solidària de la Marató de Tv3, que aquest any tracta sobre les malalties cardiovasculars. Aquesta gala benèfica se celebra cada any des del 1992 i té com a finalitat recaptar diners per al camp de la investigació. 

Vam començar el curs coneixent més detalls de les malalties cardiovasculars mitjançant l’elaboració d’unes presentacions en grup. Vam tenir la sort que durant un parell de sessions va venir la cardiòloga Laura Luque, que ens va ajudar a resoldre els dubtes que teníem i ens va aprofundir més sobre el tema que estàvem presentant. Per fer-ho més dinàmic, no només hi havia una presentació, sinó que també vam preparar diversos Kahoots i així poder entendre-ho tot de manera molt més fàcil.

Un cop teníem els conceptes clars vam començar amb el projecte. Conjuntament amb tota la classe ens vam posar a pensar idees d’activitats factibles, atractives i sobretot solidàries que podíem fer per recaptar diners i així se’ns va ocórrer organitzar una setmana solidària (del 21 al 27 de Novembre): per a infantil una gimcana, un bingo per a primària, un torneig de futbol per a l’ESO i un torneig de bàsquet per a Batxillerat.

Ens vam distribuir en diferents grups per organitzar millor cadascuna d’aquestes activitats i responsabilitzar-nos del seu bon funcionament. Un dels grups es va encarregar de dissenyar tota la campanya de màrqueting: disseny de cartells per a les diferents activitats, preparació de diferents bons dies adaptats a cada etapa, elaboració de post i històries per a xarxes socials, etc. Al llarg de la setmana l’alumnat de futurs 2.0 ens hem involucrat de forma voluntària en les diferents accions programades: arbitratge, pegada de cartells per l’escola, preparació de l’urna solidària, suport i dinamització del bingo i la gimcana, etc. 

La participació en cadascuna de les activitats tenia un cost d’1 euro per participant, tot i que podien fer aportacions majors en cas de que ho volguessin. En ser una activitat solidària vam deixar participar a tothom que ho volgués i al finalitzar-les vam fer l’entrega dels diferents diplomes que havíem preparat com a mostra d’agraïment per la seva col·laboració, tant als guanyadors/es com al grup classe. 

Addicionalment es va col·locar una urna a l’entrada de l’escola per si algun alumne/a, família  o personal de l’escola volia fer la seva petita donació. Aquesta anava a acompanyada d’un eurometre creat per nosaltres on, a mesura que s’anaven fent els recomptes, indicàvem la xifra assolida fins al moment. 

La setmana solidària va ser encara millor del que esperàvem, i ara ja podem dir que enguany l’escola Salesians Rocafort donarà a la Marató de Tv3 un total de 392,83€ gràcies a tots vosaltres.

Max Bernal i Biel Monte