Sopa de Pedres

La tarda del dilluns 27 de març, l’alumnat de primer d’ESO va representar al teatre de l’escola l’obra basada en una adaptació del conte de La sopa de pedres. En aquest cas, la història explica com els personatges protagonistes de l’obra, un grup de dones immigrants en busca de menjar i allotjament, convencen un grup de joves per preparar una excel·lent sopa de pedres per tots i totes, sempre que ells i elles aportin algunes de les coses necessàries per elaborar-la. Una faula amb la qual l’alumnat de primer d’ESO ha treballat valors com la solidaritat, l’empatia, la comprensió, la cooperació, entre d’altres, a l’hora que descobrien alguns drets humans i la seva defensa. 

Aquest projecte s’ha treballa dins de l’àmbit personal, que inclou les matèries de Religió,  Música i Tutoria. L’alumnat al llarg del trimestre es va distribuir en diferents comissions, que es van responsabilitzar de les diferents tasques assignades. Una d’elles va ser la comissió d’actors i actrius. Tot i que la participació en aquesta comissió estava oberta a tots i totes, l’alumnat va haver de passar prèviament per un càsting mitjançant el qual es van assignar els diferents papers. Una altra va ser la comissió de màrqueting, que es va encarregar de preparar tot el material necessari per fer difusió i promocionar l’obra, la data i l’horari, amb l’objectiu de fer arribar la invitació al major nombre de gent possible i omplir d’aquesta manera el teatre. O una altra de decoració, la qual es va encarregar de preparar tots els decorats necessaris per contextualitzar les diferents escenes, o una de vestuari, que es va encarregar de vestir tots els actors i actrius. 

Us deixem a l’enllaç següent l’obra de teatre sencera perquè pugueu tornar-la a veure, compartir-la amb els vostres coneguts i conegudes o gaudir-la per primer cop.