Trailwalker 2024

Aquest dissabte passat, 6 d’abril, un grup de mestres i persones vinculades a l’Obra de Salesians Rocafort vam participar de l’Oxfam Trailwalker 2024. La Trailwalker és una marxa esportiva i solidària per equips que consisteix a recórrer, en la modalitat que vam fer nosaltres, 55 km en 16 hores com a màxim. Com a escola vam inscriure 2 equips i vam poder recollir els 1500 € per a cada equip que calia aconseguir com a inscripció; un donatiu que serveix per donar resposta a la pobresa que ha causat el canvi climàtic (“convertir els quilòmetres amb aigua”). Cada equip inscrit consta de 4 caminadors/es i 2 persones que proporcionen la intendència durant tota la caminada (amb vehicle).
A les 9 del matí els 2 equips amb algun/a acompanyant extra vam començar a caminar. L’ambient que es respirava a Olot, punt de partida, era molt especial. Els nervis de tot un repte per davant es barrejaven amb les ganes màximes d’aconseguir-lo; per tots aquells que viuen en situació de pobresa, per la nostra escola i per tots aquells que han cregut en el projecte i ens havien ajudat a ser allà en aquell moment.
Durant la caminada les bromes, les cançons, les converses i el bon ambient van presidir la caminada. Els ànims de l’equip d’intendència i arribar a cada avituallament amb el menjar i la beguda sempre a punt per recuperar les forces i seguir endavant van ser vitals per poder anar sumant quilòmetre rere quilòmetre.
Les butllofes i el cansament van fer acte de presència a mesura que anàvem apropant-nos a Girona, destí final. En aquest moment és on vam demostrar ser un equip. Ànims d’uns als altres, suport, consells, menjar a punt… I de nou, cançons, acudits, bromes i els ànims ja recuperats!
A les 22.15 de la nit, els 2 equips i acompanyants travessàvem la línia d’arribada.
Una experiència inoblidable, vincles reforçats entre tots nosaltres, l’experiència de compartir amb altres participants i 55 km a les nostres cames que sempre portarem amb nosaltres. L’esforç havia valgut la pena. Objectiu aconseguit!
Gràcies, Dani, Fernando, Berta M, Irene, Narcís, Pepi, Josele, Arantxa, Sedes, Anna M, Jónatan, Xavi, Carme, Jordi i Anna F. per fer tots aquests quilòmetres per a una causa solidària, per fer realitat UN SOMNI PER A TW!