La Sopa de pedres

El passat 11 d’abril, l’alumnat de 6è de Primària de Salesianes i Salesians, acompanyats de les famílies de 1r d’ESO, van ser convidats al teatre de l’escola per presenciar el resultat del projecte realitzat durant el 2n trimestre en l’àmbit personal de 1r d’ESO.

L’escola defensa des de fa una anys el treball per àmbits a l’ESO, motiu pel qual actualment dedica 5 hores setmanals a l’àmbit personal, on es treballen matèries com religió, música i tutoria, fomentant la reflexió i la construcció personal.

L’equip docent ha dissenyat un itinerari en el qual es desenvolupa un projecte cada trimestre, com és el cas del projecte Drets Humans, que ha culminat amb l’obra de teatre “Sopa de pedres”. Els objectius inclouen l’observació de noves perspectives, la valoració d’idees diverses i la construcció d’una personalitat capaç de coresponsabilitat i solidaritat.

El treball en l’obra va ser organitzat per classes, amb tasques com vestuari, màrqueting i decorats, a més de la selecció d’actors. Tot i els reptes als que han hagut de fer front, el projecte ha permès als alumnes prendre consciència de les realitats socials i potser descobrir vocacions futures.

El compromís dels alumnes i el suport de les famílies són fonamentals per continuar despertant sentiments i valors en els estudiants.