“Som part del canvi” 

2n d’ESO

Des de l’Àmbit personal de 2n d’ESO s’ha dinamitzat durant aquest tercer trimestre la campanya “Som part del canvi”, una campanya solidària feta conjuntament amb l’ONG Bosco Global que pretén conscienciar l’alumnat a partir de la necessitat de construir un món millor. En el nostre cas l’objectiu era recaptar fons per a donar suport als programes de l’ONG Bosco Global. Aquests projectes estan destinats a millorar l’educació i fomentar l’emprenedoria entre les dones artesanes de l’Equador.

Organització i Estructura del Projecte

L’alumnat s’ha organitzat en diverses comissions, cadascuna amb responsabilitats específiques per a assegurar l’èxit de la campanya. Aquestes comissions s’encarreguen de la promoció i difusió de la campanya, així com del disseny i dinamització de diferents tallers i activitats. L’objectiu és implicar al màxim nombre d’estudiants, des d’Infantil i Primària fins a Secundària.

Activitats i Tallers

Durant els esbarjos, s’han planificat diversos tallers que busquen tant la participació dels estudiants com la recaptació de fons:

  • Taller de creació i venda de polseres de fil: els alumnes confeccionen i venen acolorides polseres, fomentant la creativitat i el treball manual.
  • Venda i elaboració de creps: un deliciós taller on els estudiants aprenen a fer creps i després les venen per recaptar diners.
  • Estampació de samarretes: els alumnes dissenyen i estampa samarretes personalitzades, una activitat que combina art i emprenedoria.
  • Cura i trasplantament de plantes: aquest taller ensenya als nens sobre la cura de les plantes i la importància del medi ambient, a més de vendre les plantes trasplantades.

Esdeveniments Especials

A més dels tallers, s’han organitzat esdeveniments específics per a diferents grups d’edat:

  • Cinema Solidari per a 1r de l’ESO: una sessió de cinema on es van vendre crispetes, oferint una divertida tarda alhora que es recaptaven fons per a l’ONG.
  • Jornada Esportiva per a 3r i 4t de l’ESO: els estudiants van participar en diverses activitats esportives, amb inscripció prèvia, promovent l’activitat física i la col·laboració.
  • Gimcana per a Infantil i Primària: una sèrie de proves i jocs adaptats per als més petits, fomentant el treball en equip i la diversió.
  • Finalment, tota l’ESO va participar d’una foto grupal per simbolitzar la bandera de l’Equador, com a esdeveniment de tancament de la campanya.

Impacte i Compromís

Aquest projecte no sols busca recaptar fons per a una causa noble, sinó també educar els estudiants en valors com la solidaritat, el treball en equip i l’emprenedoria. La implicació de tot l’alumnat en aquestes activitats mostra el compromís i la capacitat dels joves per generar un impacte positiu en la comunitat global.

Amb iniciatives com “Som Part del Canvi”, els alumnes de segon d’ESO estan demostrant que poden ser agents actius de canvi, contribuint de manera significativa a millorar la vida de les dones artesanes a l’Equador i reforçant els llaços de solidaritat a escala internacional.