Els Salesians Rocafort comencen el curs sense pistes esportives 

El 25 de juliol passat, l’Ajuntament va clausurar dues de les pistes esportives de l’escola per haver superat el límit acústic permès en la normativa municipal.  Es dona la circumstància, però, que aquest incompliment no és degut a les activitats pròpiament de l’escola sinó a les de l’Esportiu Rocafort (que és el centre esportiu que es troba al costat del col·legi).

En aquest sentit les activitats pròpies de l’escola compleixen amb el límit acústic permès per la normativa municipal per centres educatius. Per aquest motiu ens sorprèn la mesura presa precintant les pistes.


Aquesta situació suposa un greu perjudici a les activitats de l’escola, ja que són uns espais d’ús habitual de les classes d’Educació Física i pati dels alumnes de Primària. A més a més, eliminar de l’ús escolar aquestes dues pistes causa una afectació molt important als 730 infants i joves que en fan ús.

L’actuació municipal ha estat de tancar-ho tot, sense tenir presents els usos escolars d’aquests espais, que consten en el projecte de Centre, aprovats per la Generalitat de Catalunya.

Aquesta setmana hem tingut una reunió amb els tècnics que tramiten l’expedient que no ha servit per aconseguir la reobertura de les pistes per al dia 9 de setembre, dia en què comença el curs escolar 2024-2025.

 

Atès que aquest fet afecta greument el bon funcionament de la nostra escola, us posem en coneixement d’aquesta situació i us demanem que en feu difusió i ens ajudeu en la reivindicació de l’obertura immediata de les pistes per al nostre ús escolar, perquè contravé el dret a l’educació, a l’activitat física imprescindible per al seu desenvolupament saludable i a la protecció dels drets dels menors.

Per arreglar un problema de contaminació acústica que causa molèstia a algun veí, han  provocat un problema molt major: deixar sense espais educatius i d’esport escolar els nens i nenes del barri de Sant Antoni.

És per això que us demanem el vostre suport signant la petició d’obertura immediata de les pistes mitjançant aquest enllaç: https://chng.it/JMyvfCqPWg

Moltes gràcies per la vostra col·laboració

NB: Sabem que els responsables de l’Esportiu Rocafort el dia 26 de juliol (l’endemà del tancament de les pistes) van demanar parlar amb els tècnics municipals per veure quines actuacions es podrien fer per disminuir l’impacte acústic. La resposta va ser convocar una reunió online per al dia 13 de setembre. Mentrestant, les pistes segueixen tancades per a tothom i també per a l’escola.