Antics Alumnes

Associació d’Antics Alumnes de les cases de Don Bosco

El primer document en què els antics alumnes de la nostra escola apareixen esmentats data de 1905. L’Associació d’Antics Alumnes de les cases de Don Bosco, que reuneix exalumnes de Sarrià, Les Corts i de la nostra escola, és la primera a aglutinar-los en un projecte comú. El 1918, es compta amb una associació pròpia. Després del parèntesi de la Guerra Civil, el 1940 l’associació torna a prendre embranzida fins al 1968, any en què comença a afeblir-se i va diluint-se a poc a poc.

Això no obstant, el antics alumnes no han deixat d’estar lligats a l’escola. La seva participació en diverses activitats de l’obra, com el teatre, la coral, les activitats extraescolars i l’assistència a les celebracions de Sant Joan Bosco o de Maria Auxiliadora, en són exemples. Són també molt nombroses les seves visites per a saludar els professors pel pur plaer del retrobament.

D’altra banda, des de fa molts anys, alguns d’ells s’esforcen per aconseguir que la presència dels antics alumnes sigui una realitat. Durant el curs 2012-2013, una comissió, formada per Manolo Marina, Fèlix García, Álex Alejos, Guillem Fernández i Jordi Coste, treballa per definir les línies d’una nova manera d’entendre la relació dels antics alumnes amb l’escola. Ara per ara es tenen clars una sèrie d’objectius: l’elaboració del cens d’exalumnes, la creació d’una borsa de treball i la dinamització de la presència dels antics alumnes en tots el nivells de l’escola. Des d’aquí, aquest grup vol fer una crida explícita a les antigues alumnes perquè alguna representant s’integri també en el grup de treball. Qualsevol antic alumne que hi estigui interessat també serà molt ben acollit. Tot aquelles i aquells que vulgueu fer-ho podeu adreçar-vos a l’Àngel Oronoz o la Manela Anguita, que us hi facilitaran el contacte.

I per a un temps nou, eines noves. La dinamització ja ha començat des de dues adreces d’internet: www.aadb.cat i www.facebook.com/aarocafort. I aviat es disposarà d’una pàgina pròpia. Es convida a totes i a tots els antics alumnes a visitar-les i a participar amb comentaris, records, fotografies, iniciatives, suggerències i sobretot a crear el caliu que identifica la sensibilitat salesiana. Tot el que treballi en aquesta direcció serà ben acollit.

I quina idea anima la necessitat de la presència dels antics alummne a l’escola? La idea de familía, tan pròpia de l’esperit salesià. Els fills es poden independitzar però el sentit de pertenença a la família no es pot perdre mai perquè sense ells la família no està completa, i a ella es retorna en demanda d’ajuda, quan aquesta cal. Així es vol entendre també aquest nou projecte.

COMISSIÓ D’ANTICS ALUMNES DE ROCAFORT

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.